חדשנות בלמידה | 10:45-12:00
חברות האלקטרוניקה הגדולות החלו לפתח פלטפורמה בעלת יכולות שליטה מרכזיות שיהפכו את מוצרי החשמל,
חיישנים וסנסורים שונים, מאגרי המידע, מוצרי המחשוב והתקשורת, מאיים בודדים לחלק מרשת חכמה, שלומדת את המשתמש,
חוזה את צרכיו ומגיבה בהתאם, לעתים עוד לפני שביצע כל פעולה בהתאמה אישית מלאה למשתמש. כל זאת באמצעות אריגת מכשירים שונים הנקרא כיום - אינטרנט הדברים (IoT) לכדי אורגניזם חכם אחד - מהפכת "המרחב החכם". הפלטפורמה הזו תתבסס על בינה מלאכותית (AI) וסייעניות חכמות. המהפכה הזו מגיעה גם למרחבי הלמידה.
הפלטפורמה שתיצור מרחב למידה חכמה תקשר את המידע שמועבר אל ומהלומד, יחד עם מידע המועבר מחיישנים המקיפים את הלומד, תפעיל במקביל לומדות, תוכנות תקשורת מרחוק ותהליכי הערכה שיוצגו על גבי מסכים חכמים המקושרים כולם למחשב / סמארטפון האישי של הלומד, כל זאת תוך למידת הרגלי הלומד והתאמת פעילות הלמידה אליו. מרחב הלמידה יוכל להיות נייד ויופעל בהתאם לצרכיו ולעיתוי של הלומד. הכוונה אינה להחליף את תהליך הלמידה אלא להתאימו כמה שאפשר ליכולותיו של הלומד, לשיטת הלמידה שלו ולקצב הלמידה שלו.
למי מיועד?
דירקטורים, מנהלים, חוקרים, יזמים, מפתחי הדרכה.
ראש תוכנית לתואר ראשון ומנהל מכון לחדשנות טכנולוגית | המרכז ללימודים אקדמיים
ראש תכנית לתואר ראשון בניהול תשתיות מידע מתקדמות [חכמות], מנהל אקדמי של המכון לחדשנות דיגיטלית במרכז ללימודים אקדמיים, אור יהודה. לשעבר יו"ר איגוד האינטרנט הישראלי, חבר ועדת מקצוע "סייבר - מידע" במרד החינוך. סא"ל [מיל].
תחומי מומחיות: אקולוגיה דיגיטלית: השפעת הטכנולוגיה על ההתנהגות האנושית, חברתית, תרבותית | התפתחות והטמעת טכנולוגיות חדשות | פיתוח חדשנות | אוריינות במרחב הדיגיטלי | ניהול ידע בארגונים.