22.6.2023

הכנס ה- העשירי לטכנולוגיות למידה

בקמפוס המכון הטכנולוגי חולון

תכנית הכנס

הורדת התכנית
  • icon

    התכנסות

  • icon

    כיבוד בוקר

  • icon

    חלוקת תגים

מושב פתיחה

דברי פתיחה וברכות

איך להיות אדם בעידן הבינה המלאכותית?

ד"ר יובל דרור

2 על 10: תעשיית הלמידה בישראל ב-10 השנים האחרונות וב-10 הבאות

ד"ר ערן גל וינאי זגורי

מושב ראשון

הרצאות מקבילות

מושב שני

הרצאות מקבילות

מושב שלישי

הרצאות מקבילות

פאנל סיום

הכרזה על הזוכים בתחרות הוקרה על מצוינות בלמידה דיגיטלית

צוות הכנס

ערן גל
ד"ר ערן גל
יו"ר הכנס וראש החוג לתואר שני
גילה קורץ
פרופ' גילה קורץ
דקנית הפקולטה
דן כהן-וקס
ד"ר דן כהן-וקס
ראש החוג לתואר ראשון
אורן בן אהרון
אורן בן אהרון
ראש מנהל ומרצה בפקולטה
לילך גל
לילך גל
מרצה בפקולטה
ינאי זגורי
ינאי זגורי
מרצה בפקולטה
מוטי אלנקווה
מוטי אלנקווה
מרצה בפקולטה
נטלי בן דוד
נטלי בן-דוד
מעצבת UX\UI, רפרנטית תקשורת ומרצה בפקולטה
טל קליין
טל קליין
צוות פיתוח ומרצה בפקולטה
עמרי כהנא
עמרי כהנא
צוות פיתוח ומרצה בפקולטה

מיקום הכנס

HIT מכון טכנולוגי חולון, רח' הופיין 63, חולון, ישראל
התכנסות ורישום בלובי בניין 6
telemconf@hit.ac.il
22.6.2023 | 8:00 – 17:00

יצירת קשר

יש למלא שם.
יש למלא כתובת דוא"ל תקינה.
יש למלא נושא.
יש למלא את ההודעה.

מדי יום אנחנו מתעוררים לגל חדש של ידיעות המדווחות בהתרגשות על פריצות דרך בתחום הבינה המלאכותית. המערכות האלו, כך אנחנו לומדים, מסוגלות לכתוב עבודות אקדמיות ולענות על שאלות סבוכות, לצייר ציורים מדהימים, להלחין קטעי מוזיקה מרגשים, ליישם אסטרטגיות משחק מקוריות, לספק ייעוץ משפטי ולבנות קמפיינים שיווקיים.

מערכות הבינה המלאכותית, דוגמת ChatGPT ו-LaMDA (שעונות על שאלות בשפה טבעית), Dall-E2 ו-Midjourney (שמייצרות ציורים), Alpha-GO (שמפתחת אסטרטגיות משחק), CoPilot (שכותבת קוד) ומערכות רבות נוספות שמבוססות על עוצמת מחשוב אדירה ואלגוריתמים לומדים, לא מאיימות רק על מקצועות ומקומות עבודה; הן מאיימות על מי שאנחנו ועל היתרונות שחשבנו שיש לנו. אם המכונות יודעות לדמיין, אם הן פיצחו את הקוד היצירתי והן חושבות באופן עצמאי, מה נותר לנו, בני-האדם?

בהרצאה רגישה, סוחפת ומעוררת מחשבה המשלבת טכנולוגיה ופילוסופיה, סוציולוגיה ותיאולוגיה, ספרות ופסיכולוגיה, מוסברות ומודגמות ההתפתחויות הטכנולוגיות האחרונות: כיצד ChatGPT יודעת לענות על שאלות מורכבות ומה איכות התשובות? כיצד אלגוריתמים מקבלים החלטות ועד כמה הן משמעותיות? איך לימדו מערכות כמו Alpha-GO לשחק, איך לימדו את Dall-E2 לצייר ועד כמה המערכות האלו באמת יצירתיות? לאחר מכן נבחנת שאלת המפתח: האם יש לנו, בני האדם, סיכוי? האם נוכל לנצח ואם כן, כיצד, היכן מסתתר היתרון הייחודי שלנו, של כולנו וכיצד כל זה קשור לאמון (Trust)?

ד"ר יובל דרור, סוציולוג שחוקר בשני העשורים האחרונים את השפעת הטכנולוגיה על החברה, מחבר רב-המכר "קוד סמוי: כל מה שלא רוצים שתדעו ואתם חייבים לדעת על החיים בעידן הדיגיטלי" ומגיש הפודקאסט הפופולארי "עושים טכנולוגיה", בוחן ומנתח את הדילמות והאתגרים החדשים שניצבים בפני ארגונים, מנהלים, ועובדים בעידן הבינה המלאכותית.

"מערכות הבינה המלאכותית מתקדמות בקצב מהיר אבל בני האדם עוד לא אמרו את המילה האחרונה", טוען ד"ר דרור כשהוא מצביע על הדרך שבה עלינו לצעוד כדי לשגשג לצד המכונה החכמה.

ינאי זגורי וערן גל סוקרים מגמות, הצלחות וכישלונות בתעשיית הלמידה כפי שהשתקפו בתכני כנס טכנולוגיות הלמידה ב 10 השנים האחרונות. בנוסף נסתכל קדימה על 10 השנים הבאות וננסה לנבא איך יראה כנס ה 20 ואם בכלל נדרש עד אז לכנסים ומפגשים חברתיים כדי ללמוד יחד.

בשנים האחרונות למידה ארגונית התפתחה וגדלה להיות גורם חשוב באסטרטגיות החברות. עיקר השינוי היה בחיבור ליעדים העסקיים, ביכולת המדידה ובאופן בה למידה יכולה לשרת יעדים עסקיים שונים בארגונים. בהרצאה נדבר על דרכי המדידה השונות ונביא דוגמאות ליעדים שונים שלמידה משרתת ולתוכניות שונות שביצענו יחד עם שותפים של Elevation.
יזם חברתי, אבא, בעל ומאמין. מרצה בעולם future of work ומייסד ומנכ"ל של Elevation, סטארטאפ אימפקט שפועל לפתור את המחסור בכח אדם מיומן ולייצר עולם שיויוני יותר ללא שכר לימוד. אבי מוביל מהפכה בשער הכניסה לתעשייה, ובהזזת המשקל מהתואר באקדמיה להכשרות פרקטיות שהחברות בונות בעצמן, דרך אג'נדה חברתית שרותמת את ההכשרות המקצועיות ככלי למוביליות חברתית. בעברו פיקד על יחידה מיוחדת במילואים (סא"ל). אופטימיסט, אוהב חומוס, מתעקש לגור מחוץ לתל אביב ונהנה לחשוב על עתיד עולם התעסוקה, כישורים, קריירות ומה שביניהם.
כולנו רוצים מצגת יפה, כזו שתגרום לקהל שלנו להרים את הטלפון ולצלם. אנחנו גם רגילים לחשוב שכדי לייצר מצגת יפה, צריך להיוולד עם כישורים גרפים מיוחדים והרבה סבלנות. בסדנה הזו נלמד לעבוד קצת אחרת: במקום להשקיע בעיצוב, נשקיע בחשיבה! נצליח לייצר סיפורים ויזואליים ברורים ויפים, וזאת ללא כישורים גרפים מיוחדים, פשוט עם איקס, עיגול וכמה כללים בסיסיים.
מומחית בזיקוק מסרים מילוליים ותרגומם למסרים וויזואליים. שירלי מסייעת לקהלים במגזר העסקי, הציבורי והחינוכי לפתח את יכולות העברת המסרים המילוליים והויזואליים שלהם. השיטה שלה מאפשרת לזקק תובנה, לכתוב סיפור ולתת לו ביטוי ויזואלי והיא מתאימה ליישום בכל ערוץ להעברת מסר. שירלי מפיצה את השיטה באמצעות סדנאות, באמצעות קהילת הפייסבוק שלה (הקהילה הגדולה בארץ להעברת מסרים) ובאמצעות ערוץ היוטיוב המציג סרטונים ללמידה עצמאית. בין לקוחותיה: משרד ראש הממשלה, משרד הביטחון, בנקים, חברות גלובליות ומוסדות אקדמיים.
כלי בינה מלאכותית משנים ועוד ישנו לחלוטין את האופי בו אנו עובדים, מעצבים ומפיקים תוצרי למידה. בסדנה מעשית זו נכיר, נתנסה ונעבוד עם מגוון כלים לעיצוב תוכן וויזואלי. נדבר על ההבדלים בין הכלים, על אופי העבודה איתם ועל הפוטנציאל שעתיד להתממש בהמשך. המשתתפים יזכו לחוויה בגוף ראשון של רתימת הטכנולוגיה לשימוש מושכל ויצירתי. נאלף את דרקון ה AI כך שייתן ביטוי גראפי למחשבות שלנו.
מעל ל- 25 שנות ניסיון בעולם הלמידה, מתמחה ביצירת פתרונות למידה לשיפור ביצועים ארגוניים.
בהרצאה נציג דוגמאות מעוררות השראה של הנואמים והנאומים הגדולים. ההרצאה מתאימה לכל מי שרוצה לפתוח את הראש ולשפר את יכולת העברת המסרים שלו. בהרצאה נשלב נאומים השראתיים ואת מתודולוגיית הסטוריטלינג הייחודית של Leave a Mark, דרכה יינתן דגש משמעותי על חשיבות הסיפור והשימוש בכוח שלו בפרזנטציה. המטרה היא לצאת מההרצאה עם כלים פרקטיים באמצעותם ניתן לקדם אג'נדות מקצועיות ואישיות בנוגע לאיך להעביר מסר אפקטיבי.
מנהלת ההדרכה ופיתוח התוכן, בעלת ניסיון של 15 שנים בהדרכה בארץ ובארה"ב. מנחת קבוצות מוסמכת ובילליותרפיסטית. מתמחה בעולמות של פיתוח תוכן לארגונים, קהילות , עמותות וחברות. מגיעה מעולם הפרסום ויחסי ציבור הן במגזר הציבורי והן בפרטי
ה-AI משגע את העולם, משנה מקצועות ואפילו מיומנויות נדרשות... ומה איתנו? בהרצאה נטייל בין סיטואציות ותפקודים מקצועיים יום יומיים של תפקיד מפתחי הלמידה ומנהלי הלמידה בארגונים, נבחן אותם "לפני" ו"אחרי" באופן פרקטי ואולי אפילו נייצר טבלת מרכיבי תפקיד חדשה לכולנו, עד אז אולי צ'אט GPT ייצר אותנו עבורנו – לכו תדעו...
עוזרת לא.נשים ולארגונים לצמוח ולהרגיש חדשים שוב על ידי למידה מתמדת. יסדה ומנהלת את חברת limi, יועצת אסטרטגית להנהלות ול-HR בחברות מובילות, מרצה באקדמיה, הובילה ופיתחה תהליכי למידה פורצי דרך בעשרות ארגונים שיצרו שיפור ביצועים אישיים, מקצועיים ועסקיים. הקימה ומנהלת את קהילת "למידה ארגונית" המונה יותר מ-17,000 א.נשים. חיה ונושמת את התנודות בשוק העבודה כבר למעלה מ-20 שנה. אמא ל-3 ילדים שרק אחרי גיל 40 גילתה שהפרעת הקשב שלה היא זו שדחפה אותה להתפתח וללמוד בדרכים מסקרנות ולא רק הפורמליות.
יו"ר חברת מתודיקה למידה אפקטיבית, מרצה בתואר הראשון והשני בטל"מ, יועץ בעולמות הלמידה האפקטיבית, למידה ארגונית ודיגיטלית.
סדנת סטוריליין שמיועדת למפתחי הדרכה משתמשים מתקדמים, ליצירת תוצרי למידה אינטרקטיבים ע״י התמקצעות בפיצ׳רים מתקדמים. בסדנא נחשף לטריקים, שטיקים וטיפים מנצחים שיעזרו לך לקחת את תוצר הלמידה הבא שלך בסטוריליין לרמה הגבוהה ביותר!
מנהלת צוות ומפתחת למידה בAppsFlyer, למעלה מעשור בעולם הלמידה העיסקי ואוהדת מושבעת של מוצרי Articulate
עולם הלמידה משתנה, ארגונים כבר לא מוכנים להשקיע בתוצרים קסטום-מייד, וה-TMT מוגדר כמדד מרכזי בשלב ההפקה. אנחנו עוברים מפיתוח תוצרים מורכבים, טיילורד-מייד לתוצרים מהירים, קוויק & דירטי. בסדנה נסקור כלים מרכזיים לפיתוח מהיר בעולמות הוידיאו, האנימציה,התוכן וה-AI, נזהה מה השימושים של כל אחד מהם, למי הם מתאימים ולאילו צרכים ולבסוף כל אחד יבחר כלי אחד ויתנסה בפיתוח תוצר עליו.
מקים ומנהל את Gilor learning productions המתמחה בהפקת חווית למידה יחודית, אפקטיבית ומשמעותית באמצעות מגוון רחב של פתרונות למידה חדשניים. מרצה, מנחה, מפתח למידה, צלם, פודקאסטר, עורך וידיאו ובקיצור – מפיק חוויות למידה. בין לבין מנחה ומפיק פודקאסט - ״פיצוחים״ העוסק בתחום הלמידה בארגונים. בוגר תואר ראשון בטכנולוגיות למידה, H.I.T ותואר שני במנהל עסקים מבר אילן. ובעיקר מתרגש מלמידה בכל פעם מחדש.
בסדנה נציג את תפיסת העולם של מטח בהקשר של למידה היברידית ופיתוח סביבות למידה שמשלבות מגוון רבדים בהתאמה לצרכי הלמידה. נדגים עקרונות לאפיון ופיתוח סביבות למידה תוך הצגת מבחר דוגמאות. המשתתפים בסדנה יתנסו באפיון סביבת למידה עבור קהלי היעד שלהם.
שיר החלה את תפקידה במטח כמפתחת למידה דיגיטלית לפני 11 שנים, כיהנה במספר תפקידים ניהוליים בתחום פיתוח הלמידה, הייתה מנהלת החדשנות של הארגון וכיום היא ראש היחידה לעיצוב חווית למידה במטח. קודם להצטרפותה למטח הייתה מורה לחינוך מיוחד ומדריכה בחינוך הבלתי פורמלי. שיר בעלת תואר B.A בחינוך מיוחד ובסוציולוגיה-אנתרופולוגיה מאוניברסיטת בר-אילן ותואר M.A בתקשוב ולמידה בהצטיינות יתרה מהמרכז ללימודים אקדמיים (מל"א).
ארגונים חווים שינויים מרחיקי לכת מבחינה עסקית, ארגונית ותרבותית. כיצד ארגונים יכולים לספק חווית עובדים מוטת ביצועים וצמיחה? כיצד מגיעים לחוויה פרסונאלית של למידה, הנעה וניהול ביצועים? כיצד מייצרים ארגון זריז, גמיש המחבר את העובדים לשינויים התכופים, לאור העבודה ההיברידית? יזמות בעולמות ב HR - הדבש והעוקץ
מנכ"ל ומייסד של חברת Centrical, פלטפורמת הנעה, למידה וניהול ביצועים אשר שמה את העובדים במרכז ההצלחה העסקית. החברה מוטמעת במעל ל-100 ארגוני אנטרפרייז גלובליים, בהם: מיקרוסופט, IBM, ורייזון, הילטון, קוקה קולה, הבנקים הגדולים בארצות הברית ועוד.
בוגר ממר"מ
תואר MBA אוניברסיטת תל אביב
וידאו הוא כיום אחד הכלים המשמעותיים ביותר בארגון להעברת מסרים ולמידה. עם זאת, ההוצאה לספקים כרוכה בעלויות גבוהות ו SLA ארוך. כתוצאה מכך, ארגונים מפיקים הרבה פחות וידאו ממה שהם צריכים. בהרצאה נספר כיצד מתחילים להפיק וידאו באופן עצמאי ובכלים פשוטים, ומתקדמים להפקה מקצועית ב SLA קצר למגוון גדול של צרכים ארגוניים.
אחראים על הפקה/צילום/עריכה של כל תכני הוידאו הפנים ארגוניים של לאומי. הדרכה, תקשורת פנים, חווית עובד, תרומה לקהילה, שידורים ישירים לתוך הארגון וללקוחות.
למידה אימרסיבית - זה העתיד או שזה סתם גימיק? בואו לגלות את הכוח של המציאות האימרסיבית (מה זה בכלל אימרסיבי?!). להבין איך זה מתחבר עם עולמות הלמידה (במלא דרכים מעניינות), מה היתרונות (וגם החסרונות), מה הפלטפורמות הרלוונטיות (וגם נתנסה בהן), ואיך בתכל'ס אפשר לעשות את זה ומה אסור לשכוח בדרך (ספוילר: זה מה שכבר ידענו מההתחלה).
מומחית למידה וקהילות בארגונים. למעלה מ-15 שנים שהיא עושה טוויסט ללמידה ונהנית מכל רגע. מכשירה אנשי למידה, מייעצת בתחומי הלמידה הדיגיטלית ובתחומי הקהילות. מנהלת קהילות, ובראשן מנהלת בקהילת למידה ארגונית בפייסבוק. מרצה ומנחה בפקולטה לטכנולוגיות למידה ב-HIT.
עוסק בעולמות הלמידה וההדרכה כבר מעל 10 שנים. בשנה וחצי האחרונות בתפקיד ראש צוות טכנולוגיות למידה בחברת AppsFlyer ומשמש גם כ-Learning Solutions Architect. מתמחה בעולמות של החיבור בין טכנולוגיה ולמידה, ההפקה ופיתוח תוכן דיגיטלי עם דגש על חווית למידה משמעותית. חובב גדול של חדשנות וטכנולוגיה.
בתאריך 30.11.2022 העולם השתנה בהכרזה אחת קצרה ולקונית : "נסו לדבר עם ChatGPT מערכת הבינה המלאכותית החדשה שלנו המתמחה בשיח". אחרי שנים של הבטחות, הבינה המלאכותית כבר כאן והיא משבשת את כל מה שהכרנו. אך למרות כל היכולות שלה, צריכים לזכור שהיא עדיין רק כלי וכולנו צריכים ללמוד כיצד לעשות בה שימוש מיטבי. כתיבת פרומפטים אפקטיביים היא המיומנות החשובה ביותר שהטכנולוגיה הזו דורשת מאיתנו לפתח. בסדנה זו נלמד מה זה הנדסת פרומפטים, למה אתם כבר בדרך לשם, ונתנסה בעקרונות שכדאי לכם ליישם בשיח שלכם עם ChatGPT.
ראש ערוץ המו"פ לטכנולוגיה ולחדשנות בחינוך במכון מופ"ת, בעל ניסיון עשיר בפיתוח למידה, הובלת חדשנות בלמידה דיגיטלית, וניהול פרויקטי למידה מורכבים.